BRF SöderängarnaStartsida

Om föreningen

För dig som boende

Dokument

Bo i bostadsrätt

Nyheter

261 nya solpaneler på Peppargatan

30 augusti 2021

På Peppargatan i Örebro får bostadsrättsföreningen Söderängarna nu el från sina nya solpaneler.

Under sommaren har 261 solpaneler installerats på Söderängarnas tak. Tillsammans täcker panelerna en yta på hela 456 kvadratmeter. Att göra något för miljön var en anledning varför föreningen valde att investera i solpaneler, men också de stigande elpriserna.

Barbro Löfström, Jürgen Degner, Olivia Borglund Hjalmarsson och Joseph Danielsson från styrelsen i Brf Söderängarna.

– Nu när föreningen installerat solceller blir vi inte bara mer miljövänliga och föregår som ett gott exempel, utan vi gör det också mer attraktivt för våra nuvarande och framtida medlemmar. Vi har en god ekonomi i föreningen och då kändes den här investeringen helt rätt, säger Jürgen Degner, ordförande i bostadsrättsföreningen Söderängarna.

Solpanelerna beräknas producera drygt 78 000 kilowattimmar varje år. Föreningen räknar med att använda mellan 75 och 80 procent av kilowattimmarna.

4

Gå till alla nyheter

Senaste nyheterna

Årsredovisning och föreningsstämma 2024

Nu finns årsredovisningen för räkenskapsår 2023 tillgänglig. Du hittar årsredovisningen och revisionsberättelsen på sidan Dokument på webbplatsen, eller på länken nedan. Läs årsredovisningen nu Årets föreningsstämma äger rum tisdagen 28 maj kl. 19 på Gustavsviks...

Information från Valberedning

Hej alla medlemmar i BRF Söderängarna!  Att köpa en bostadsrätt är en stor investering för varje enskild individ – samtidigt som bostadsrättsföreningen, som ett kollektiv, är beroende av medlemmarnas engagemang för att kunna fungera. Vi är också alla medlemmar i...

Inför årsstämman 2024

Välkommen till årets ordinarie föreningsstämma tisdagen 28 maj kl. 19 på Gustavsviks golfklubb, Golfbanevägen 4 i Örebro. Kallelse med dagordning mailas ut och anslås senast fredagen 10/5. Motioner Motioner som medlemmar önskar ska behandlas på stämman ska vara...

Intresserad av styrelsearbete?

Under nästa årsstämma för bostadsrättsföreningen så behöver nya personer väljas in i styrelsen och valberedningen för att vi även framöver ska ha en välskött förening. Så om du är nyfiken på styrelsearbetet, eller redan nu är intresserad, så är det här ett ypperligt...

Avgifter 2024

Räntenivåerna i Sverige är fortsatt höga och många bostadsrättsföreningar tvingas höja avgifterna. I Brf Söderängarna arbetar styrelsen för att långsiktigt säkerställa en god ekonomi i föreningen och vara en attraktiv förening. Från och med januari 2024 höjs...

Protokoll för årsstämman 2023

I slutet av maj hölls årets föreningsstämma för räkenskapsår 2022. Styrelsen vill passa på att tacka de medlemmar som deltog och engagerar sig. Klicka här för att läsa protokollet från föreningsstämman. Du hittar även protokollet under sidan Dokument. I samband med...