BRF SöderängarnaStartsida

Om föreningen

För dig som boende

Dokument

Bo i bostadsrätt

Nyheter

261 nya solpaneler på Peppargatan

30 augusti 2021

På Peppargatan i Örebro får bostadsrättsföreningen Söderängarna nu el från sina nya solpaneler.

Under sommaren har 261 solpaneler installerats på Söderängarnas tak. Tillsammans täcker panelerna en yta på hela 456 kvadratmeter. Att göra något för miljön var en anledning varför föreningen valde att investera i solpaneler, men också de stigande elpriserna.

Barbro Löfström, Jürgen Degner, Olivia Borglund Hjalmarsson och Joseph Danielsson från styrelsen i Brf Söderängarna.

– Nu när föreningen installerat solceller blir vi inte bara mer miljövänliga och föregår som ett gott exempel, utan vi gör det också mer attraktivt för våra nuvarande och framtida medlemmar. Vi har en god ekonomi i föreningen och då kändes den här investeringen helt rätt, säger Jürgen Degner, ordförande i bostadsrättsföreningen Söderängarna.

Solpanelerna beräknas producera drygt 78 000 kilowattimmar varje år. Föreningen räknar med att använda mellan 75 och 80 procent av kilowattimmarna.

4

Gå till alla nyheter

Senaste nyheterna

Protokoll för årsstämman 2023

I slutet av maj hölls årets föreningsstämma för räkenskapsår 2022. Styrelsen vill passa på att tacka de medlemmar som deltog och engagerar sig. Klicka här för att läsa protokollet från föreningsstämman. Du hittar även protokollet under sidan Dokument. I samband med...

Årsredovisning och föreningsstämma 2023

Nu finns årsredovisningen för räkenskapsår 2022 tillgänglig. Du hittar årsredovisningen och revisionsberättelsen på sidan Dokument på webbplatsen, eller på länken nedan. Läs årsredovisningen nu Årets föreningsstämma äger rum tisdagen den 30 maj kl. 19:00 i lokal L159...

Information från Valberedning

Hej alla medlemmar i BRF-Söderängarna! Att köpa en bostadsrätt är en stor investering för varje enskild individ – samtidigt som bostadsrättsföreningen, som ett kollektiv, är beroende av medlemmarnas engagemang för att kunna fungera. Vi är också alla medlemmar i en...

Inför årsstämman 2023

Välkommen till årets ordinarie föreningsstämma 2023, för räkenskapsår 2022. Följande information har även satts upp i alla trapphus den 31 mars. Tid: Tisdag den 30 maj 2023 kl. 19:00Plats: Örebro Universitet, Lokal L159 (Långhuset), Fakultetsgatan 1, 701 82 Örebro...

Sänkt elpris tack vare elstöd

Elpriset reduceras framöver för föreningens medlemmar. Sänkningen är möjlig tack vare en kommande utbetalning av det statliga elstödet. Under hösten 2022 tog regeringen beslut om att dela ut ett elstöd till de svenska hushållen. I Brf Söderängarna finns ett gemensamt...

Solcellerna är en vinst för föreningen

Minskad mängd köpt el, subventionerat pris till medlemmarna och minskad återbetalningstid. Så sammanfattar styrelsen det första helåret av solel. 2022 var första helåret med solceller för Brf Söderängarna. Tack vare investeringen lyckades föreningen minska andelen...