BRF SöderängarnaStartsida

Om föreningen

För dig som boende

Dokument

Bo i bostadsrätt

Nyheter

Om föreningen

Brf Söderängarna är en bostadsrättsförening med god ekonomi i området Sörbyängen/Södra Ladugårdsängen i Örebro. Här bor du i funktionella och luftiga lägenheter – ekparkett i alla rum, fräscht kök med nya vitvaror och modernt badrum med egen tvättutrustning. Vardagslyx helt enkelt.

Under 2021 installerade vi solpaneler för att ta nästa kliv i att bli en klimatsmart bostadsrättsförening. Det ger oss möjligheten att erbjuda våra medlemmar fler unika fördelar och samtidigt bidra till en grönare planet.

För att ett hem ska vara riktigt bra måste även de gemensamma ytorna vara genomtänkta. Föreningen har en innergård – en given samlingsplats med utrymme för både lek och att umgås. Huset består av fyra våningsplan och förråd på vinden, varmgarage i källaren. Så glöm det där med att leta parkeringsplats om kvällarna och skotta fram bilen på vintern – från och med nu är du bara en hisstur bort från din sköna bil.

Välkommen till oss!

Bostadsrätter

Årsredovisningar och ekonomisk plan

Styrelsen

David Ornstein

David Ornstein

Ordförande

Susanne Eriksson

Susanne Eriksson

Ledamot

Hanna Klaar

Hanna Klaar

Vice ordförande

Nathalie Engwall

Nathalie Engwall

Suppleant

Joseph Danielsson

Joseph Danielsson

Sekreterare

Vill du bli invald i styrelsen?
Kontakta valberedningen på brfsoderangarna@gmail.com.

Fördelar med föreningen

Billigare el med solpaneler

Under sommaren 2021 installerade föreningen solpaneler för att bli mer klimatsmarta och på sikt kunna erbjuda bättre elpriser till dig som bor i föreningen.

Gott om parkeringsmöjligheter

Vi är en av ett fåtal bostadsrättsföreningar i området som erbjuder parkering i varmgarage. Det finns även utomhusplatser med el.

Frågor & svar för mäklare

Hur ser föreningens miljöprofil ut?

Föreningen har beslutat att investera i solpaneler som kommer att installeras under sommaren 2021. Dessutom tittar styrelsen löpande på fler klimatsmarta möjligheter.

Vad ingår i månadsavgiften?

Den fasta delen i månadsavgiften täcker förvaltning, underhåll, drift och service av fastigheten, städnings av trapphus, sophantering, bredband, telefoni och tv-utbud från Telia.

Den rörliga delen är kostnader för vatten och el, vilket baseras på den enskilda bostadens användning.

Finns det planer på att höja avgiften för de boende?

Föreningen kommer som regel att höja med minst 2 procent årligen, beroende på ränte- och inflationsläge. Nuvarande styrelse vill se en budget i balans och kommer därför inte att sänka under två procent, utan vid överskott snarare höja amorteringstakten. 

Vilken leverantör har föreningen för tv, bredband och telefoni?

Vi erbjuder våra medlemmar tv, bredband och telefoni från Telia.

Vilka parkeringsmöjligheter finns det?

Föreningen erbjuder idag:

  • 6 utomhusplatser med el, 420 kr/mån.
  • 35 garageplatser, 900 kr/mån
  • 4 MC-platser, 350 kr/mån

Det är vår fastighetsförvaltare, Egeryds, som hanterar garageplatserna. Kontakta gärna dem om du vill veta hur tillgängligheten ser ut just nu.

Det finns även gratis datumparkeringar ute på gatan.