BRF SöderängarnaStartsida

Om föreningen

För dig som boende

Dokument

Bo i bostadsrätt

Nyheter

Föreningsinformation #1

8 augusti 2017

Hej alla medlemmar i BRF-Söderängarna!
Hoppas ni alla har en bra sommar!

Inglasning utav balkong
För kännedom så har vi nu fått bygglov för att – för de som är intresserade – kunna glasa in balkongerna. Detta innebär att processen kring anbudsförfarande, startbeskedsanmälan m.m., kommer att inledas direkt efter semestern, för att ta fram en gemensam leverantör.

Sopsortering
När det gäller avfallsrummet, så kommer vi att beställa sopsortering så snart som möjligt. Vi återkommer mer kring detta när ett nytt avtal är klart.
Men vi kan redan nu konstatera att hanteringen av sopor och avfall i dagsläget är bedrövligt! Det slängs kartonger, och annat avfall, på golvet i hörnet bredvid kärlen. Även om vi inte hunnit arrangera allt kring detta ännu, så bör var och en förstå att det inte är fritt fram att slänga saker hur som helst.
Det finns just nu två kärl: restavfall och komposterbart. Allt annat såsom kartonger, porslin, plast, plåt m.m. slängs vid olika återfallsstationer och/eller på Atleverken. Nu har vi själva transporterat bort det skräp som ligger där – vilket förhoppningsvis är sista gången.
När väl sopsorteringen är på plats kommer det vara stora straffavgifter, som debiteras föreningen, för varje kärl som det slängs ”fel” i. Det är många tusenlappar per gång som det handlar om – och det belastar oss alla i föreningen.
Föreningen är vi tillsammans – och alla onödiga utgifter, eller inkomster, kommer således påverka oss själva och vår ekonomi.
Hoppas vi kan vara överens om detta och annat som kan tyckas självklart, så vi får ett riktigt positivt grann-/och föreningsskap i många år framöver.

Med jämna mellanrum sätter vi även upp våra mailutskick i respektive trappuppgång och/eller lägger i era postfack. På så sätt hoppas vi nå alla – men framför allt att kontinuerligt få in aktuella mailadresser. Men detta kommer inte göras inte vid varje tillfälle, för att värna om miljön. Så – om DU inte får denna information på din mail, så maila undertecknad ditt namn, mailadress, port- och lägenhetsnummer, så kommer du med på listan.

Ha det så bra nu alla, så återkommer vi med mer info rörande inglasning, sopsortering och mycket annat som gör livet så där extra spännande!

4

Gå till alla nyheter

Senaste nyheterna

Protokoll för årsstämman 2023

I slutet av maj hölls årets föreningsstämma för räkenskapsår 2022. Styrelsen vill passa på att tacka de medlemmar som deltog och engagerar sig. Klicka här för att läsa protokollet från föreningsstämman. Du hittar även protokollet under sidan Dokument. I samband med...

Årsredovisning och föreningsstämma 2023

Nu finns årsredovisningen för räkenskapsår 2022 tillgänglig. Du hittar årsredovisningen och revisionsberättelsen på sidan Dokument på webbplatsen, eller på länken nedan. Läs årsredovisningen nu Årets föreningsstämma äger rum tisdagen den 30 maj kl. 19:00 i lokal L159...

Information från Valberedning

Hej alla medlemmar i BRF-Söderängarna! Att köpa en bostadsrätt är en stor investering för varje enskild individ – samtidigt som bostadsrättsföreningen, som ett kollektiv, är beroende av medlemmarnas engagemang för att kunna fungera. Vi är också alla medlemmar i en...

Inför årsstämman 2023

Välkommen till årets ordinarie föreningsstämma 2023, för räkenskapsår 2022. Följande information har även satts upp i alla trapphus den 31 mars. Tid: Tisdag den 30 maj 2023 kl. 19:00Plats: Örebro Universitet, Lokal L159 (Långhuset), Fakultetsgatan 1, 701 82 Örebro...

Sänkt elpris tack vare elstöd

Elpriset reduceras framöver för föreningens medlemmar. Sänkningen är möjlig tack vare en kommande utbetalning av det statliga elstödet. Under hösten 2022 tog regeringen beslut om att dela ut ett elstöd till de svenska hushållen. I Brf Söderängarna finns ett gemensamt...

Solcellerna är en vinst för föreningen

Minskad mängd köpt el, subventionerat pris till medlemmarna och minskad återbetalningstid. Så sammanfattar styrelsen det första helåret av solel. 2022 var första helåret med solceller för Brf Söderängarna. Tack vare investeringen lyckades föreningen minska andelen...