BRF SöderängarnaStartsida

Om föreningen

För dig som boende

Dokument

Bo i bostadsrätt

Nyheter

Föreningsinformation #6

6 december 2017

Hej!
Garage & Taggar
• Det har kommit in påpekanden om att cyklarna i källaren ibland placeras så de försvårar bilned/-uppfart. Garaget är i förstås till för just bilar. Vi har dock haft inställningen att cyklar får ställas i källaren så länge det sköts till med ansvar enligt ovan. Alternativet är att cyklar bara får ställas på de egna parkeringsplatser som boende hyr. Resterande får ställas på avsedd plats utanför. Men sköt detta snyggt, så har vi det så här så länge.

Peab har kompenserat oss för den ”felplacerade” stolpen för att öppna porten till garaget. Så den som har en garageplats kan kvittera ut en (1) fjärrkontroll/garageplats för att underlätta när vi ska åka in och ut från garaget. Dessa kvitteras ut hos Egeryds på Idrottsvägen 31 B, 702 32 Örebro mellan 08.00-16.00 måndag-fredag – med start måndag 11 december.

Denna fjärrkontroll ingår i garagehyran, men vill man ha en extra, tappat bort sin kontroll, eller att man genom ett handhavandefel behöver en ny, så kostar detta 500 kr för att få en ny. Vid en förlust så är det viktigt att kontakta egeryds, då den borttappade dosan behöver tas bort ur systemet så ingen obehörig kan ta sig in i garaget.
• När det gäller taggar, så har det sedan köpet ingått 3 stycken till bostaden (dessa gäller även fortsatt till garaget). Det kostar 100 kr per varje ny tagg – även dessa kvitteras ut hos Egeryds.

Sopor
• Det har även varit klagomål från boende om att det kastas fimpar utanför ingångarna. Visa hänsyn mot varandra är ni bussiga.
• Någon, eller några, boende envisas fortfarande med ställa sopor, av varierande sort, lite hur som helst i miljövårdsrummet. Det känns helt obegripligt att vuxna människor på allvar tycker att det är okey att låta oss andra sortera er skit – för det är ingen annan som gör det!

Balkonginglasning

Som ni säkert märker pågår inglasningsarbetet av balkongerna – för de som det berör – för fullt. Hoppas ni blir och är nöjda. Diskutera detta annars omgående med Sakkes.

Med önskan om en fantastisk december!
//Styrelsen

4

Gå till alla nyheter

Senaste nyheterna

Årsredovisning och föreningsstämma 2024

Nu finns årsredovisningen för räkenskapsår 2023 tillgänglig. Du hittar årsredovisningen och revisionsberättelsen på sidan Dokument på webbplatsen, eller på länken nedan. Läs årsredovisningen nu Årets föreningsstämma äger rum tisdagen 28 maj kl. 19 på Gustavsviks...

Information från Valberedning

Hej alla medlemmar i BRF Söderängarna!  Att köpa en bostadsrätt är en stor investering för varje enskild individ – samtidigt som bostadsrättsföreningen, som ett kollektiv, är beroende av medlemmarnas engagemang för att kunna fungera. Vi är också alla medlemmar i...

Inför årsstämman 2024

Välkommen till årets ordinarie föreningsstämma tisdagen 28 maj kl. 19 på Gustavsviks golfklubb, Golfbanevägen 4 i Örebro. Kallelse med dagordning mailas ut och anslås senast fredagen 10/5. Motioner Motioner som medlemmar önskar ska behandlas på stämman ska vara...

Intresserad av styrelsearbete?

Under nästa årsstämma för bostadsrättsföreningen så behöver nya personer väljas in i styrelsen och valberedningen för att vi även framöver ska ha en välskött förening. Så om du är nyfiken på styrelsearbetet, eller redan nu är intresserad, så är det här ett ypperligt...

Avgifter 2024

Räntenivåerna i Sverige är fortsatt höga och många bostadsrättsföreningar tvingas höja avgifterna. I Brf Söderängarna arbetar styrelsen för att långsiktigt säkerställa en god ekonomi i föreningen och vara en attraktiv förening. Från och med januari 2024 höjs...

Protokoll för årsstämman 2023

I slutet av maj hölls årets föreningsstämma för räkenskapsår 2022. Styrelsen vill passa på att tacka de medlemmar som deltog och engagerar sig. Klicka här för att läsa protokollet från föreningsstämman. Du hittar även protokollet under sidan Dokument. I samband med...